Mięsko z rosołu

5 (170 ocen)

  • 20 min

Jest to pewien sposób na przygotowanie mięsa z rosołu .Choć sposobów na wykorzystanie takiego mięsa jest wiele ten jest prosty i szybki.

  • 20 min

Składniki:

  • skrzydełka udka
    bułka tarta do panierowania
    jajka do panierowania
    pieprz do smaku
    przyprawa uniwersalna do smaku
    mleko 1 łyżka
    tłuszcz - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsko z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pod koniec gotowania rosołu wyjąć mięso i lekko przestudzić. Oprószyć pieprzem. Rozkłócić jajko z łyżką mleka lub wody z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Panierować mięso w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Po upieczeniu są aromatyczne, mięciutkie a zarazem chrupiące . Świetnie nadają się do obiadu. Panierować można też w płatkach kukurydzianych lekko je rozgniatając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować