Jest to pewien sposób na przygotowanie mięsa z rosołu .Choć sposobów na wykorzystanie takiego mięsa jest wiele ten jest prosty i szybki.
20 min
Składniki:
skrzydełka udka
bułka tarta do panierowania
jajka do panierowania
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
mleko 1 łyżka
tłuszcz - olej do smażenia
Mięsko z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pod koniec gotowania rosołu wyjąć mięso i lekko przestudzić. Oprószyć pieprzem. Rozkłócić jajko z łyżką mleka lub wody z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Panierować mięso w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Po upieczeniu są aromatyczne, mięciutkie a zarazem chrupiące . Świetnie nadają się do obiadu. Panierować można też w płatkach kukurydzianych lekko je rozgniatając.
Komentarze