Mielone z papryczkami jalapeno

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Czyż nie wyglądają wspaniale? Ich widok przyciąga każdego smakosza. Zapach z pieczenia unosi się po całym domu. Soczyste aromatyczne kotlety, faszerowane papryczką z dodatkiem serka, a to wszystko otulone aromatycznym boczkiem. Takie kotlety możemy przygotować na przeróżne uroczystości, święta lub niedzielny obiad.

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 9 sztuk papryczek jalapeno
    • 1 jajko
    • 3 łyżki śmietany 12%
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 150 g serka śmietankowego
    • 1 ogórek kiszony
    • 1 pomidor
    • 9 plastrów boczku parzonego
    • Sól
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone z papryczkami jalapeno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa mięsna 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy, sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy.
  • farsz 2. Serek przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojonego drobną kostkę ogórka kiszonego oraz umytego pokrojonego również w drobną kostkę pomidora.
  • farsz 3. Papryczki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona. Każdą papryczkę faszerujemy farszem z serka i warzyw.
  • mięso 4. Z mięsa robimy placki, na którym układamy po jednej papryczce i zwijamy w kotlety, tak żeby papryczka została przykryta mięsem.
  • boczek 5. Następnie mięso owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180°C.
  • danie 6. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować