Mielone z cukinią

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Niby zwyczajne mielone, a jednak wzbogacone o cukinię i koperek smakują wspaniale.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
    1 mała cebula
    200 g cukinii
    1 jajo
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól
    pieprz

    PONADTO:

    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Posolić i odstawić na chwilę, aż puści sok. Odcisnąć.

    Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać.
    Koperek wypłukać, osuszyć i drobno pokroić.

    Mięso doprawić solą i pieprzem, dodać cebulkę i czosnek oraz odcinięta cukinię i osuszony koperek..
    Dokładnie wyrobić masę, podzielić na równe części.
    Z każdej uformować kotlecika, obtoczyć w bułce tartej, delikatnie spłaszczyć.
    Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Cukinia Cebula Czosnek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować