Polędwiczki ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Tak dobrego dania jeszcze nie jedliście, Goście prosili o dokładkę. Delikatne mięso z dodatkiem szparag oraz wędzonego boczku, który sprawia, że potrawa jest smaczna i aromatyczna.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 2 pęczka szparag
    • 100 g boczku wędzonego
    • 1 cebula
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
    • ½ szk. śmietany 30%
    • 1 pęczek koperku
    • 2 łyżeczki papryki słodkiej
    • Sól
    • Szczypta Chili
    • 1 łyżeczka kurkumy
    • 1 łyżeczka curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz papryką słodką.
    2. Boczek kroję w kostkę, smażę. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, dodaję do boczku.
  • mięso 2. 3. Boczek z warzywami, na patelni zgarniam na bok, następnie smażę mięso. Mięso podlewam jedną szklanką wody i gotuję.
  • sos 3. 4. Szparagi kroję na dwu centymetrowe kawałki usuwając twarde części. Szparagi dodaję do mięsa, gotuję około 10 minut. Następnie wsypuję kurkumę, curry, chili, wlewam sos sojowy oraz śmietanę.
    5. Na koniec dodaję posiekany drobno koperek.
  • danie 4. 6. Polędwiczki gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować