szybki, łatwy, smaczny, dekoracja zajmuje troszkę czasu
Składniki:
Ciasto kruche
170 g mąki
100 g margaryny
1 żółtko
3 łyżki zimnej wody
Pozostałe
Masa gotowa kokosowa w puszce
Elementy do dekoracji: kulki kokosowe, kulki- chrupki czekoladowo- waniliowe, kwiatki z opłatka, wiórki kokosowe kolorowe, pisaki cukrowe, posypka cukrowa
Mazurek z masą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę posiekać z zimną margaryną, dodać żółtko, wodę i zagnieść ciasto. Gotowe włożyć na godzinę do lodówki, następnie rozwałkować w trójkąt i upiec na złoty kolor w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Po ostygnięciu posmarować masą kokosową i udekorować.
Porady
Pomysła na dekorację może być zupełnie inny, kształt ciasta też nie musi być trójkątny
Komentarze