Wafle z masą kokosową

4.5 (175 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepis otrzymałam od znajomej. Smakują wybornie . Doskonałe na każdą okazję.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 paczka wafli
    1/2 szklanka mleka
    3 łyżki cukru
    10 dkg wiórek kokosowych
    1 /2 l dżemu z czarnej porzeczki
    1 galaretka malinowa
    1 paczka okrągłych biszkoptów
    25 dkg margaryny Kasi
    Amaretto
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Wafle z masą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować z cukrem , dodać wiórka kokosowe,chwilę gotować około 5 min, wystudzić. Masło zmiksować, dodać wystudzony kokos, dalej miksować. Masę podzielić na pół. Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Biszkopty maczać w amaretto.

    Przekładanie wafli:
    Wafel posmarować dżemem, przykryć waflem. Następnie położyć połowę masy , biszkopty, drugą połowę masy. Na masę tężejącą galaretkę, wafel, dżem . Wierzch przykryć waflem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować