Maślaki smażone z boczkiem i jajkiem

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Mąż bardzo lubi grzyby z boczkiem wędzonym, wtedy ich smak jest bardziej wyrazisty

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg maślaków
    20 dkg boczku wędzonego
    2 jajka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Maślaki smażone z boczkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślaki obieramy ze skórek , myjemy i kroimy w plasterki.
    Odgotowujemy w wodzie z solą około 10 minut.
    Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni , dodajemy odsączone maślaki i razem smażymy około 5 minut.
    Jajka rozbijamy i wlewamy na patelnie do maślaków. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.
    Podajemy z pieczywem lub tłuczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Maślak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować