Marynowane czereśnie

4.48 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Jestem na emeryturze. Wcześniej pracowałam jako dziewiarka. Tymi czereśniami zajadają się moje wnuki. Przepis dostałam od mamy.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 1 kg czereśni (najlepiej z ogonkami)
    ● kilka goździków
    ● łyżeczka imbiru
    Zalewa:
    ● 1/4 l wody
    ● 40 dag cukru
    ● 1/4 szkl. octu 10-proc.
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marynowane czereśnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie myjemy, osączamy
    i układamy w wyparzonych
    słoikach. Do każdego wsypujemy
    szczyptę imbiru i wkładamy
    po jednym goździku.
  • Marynowane czereśnie 2. Przygotowujemy zalewę:
    wodę zagotowujemy z cukrem i szczyptą soli. Wlewamy ocet,
    mieszamy. Gorącą zalewą napełniamy
    słoiki z czereśniami
    i pasteryzujemy 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować