Marynowane cebulki

  • wyświetlono: 1033 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Takie cebulki możemy użyć do sałatek lub dekoracji potraw.Aromatyczne i pyszne.

bgg (Kopiowanie)
  • 30min

Składniki

Zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki octu 10%
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
pół łyżeczki ziaren gorczycy
2-3 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego

Dodatkowo:
około pół kilo małych cebulek
koper

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowane cebulki

  • 1. Składniki zalewy przekładamy do garnka,zagotowujemy i studzimy.
  • 2. Cebulki obieramy i dokładnie myjemy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorąca wodą i gotujemy około 2-3 minuty,następnie odcedzamy.
  • 3. Cebulki przekładamy do słoików.Zalewamy przestudzoną zalewą,wkładamy koper,zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.
  • 4. Studzimy i przenosimy do spiżarni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakicebulamarynowane cebulkido spiżarni

Komentarze

Podobne przepisy

marynowana papryka

Dodane przez: duszek

PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH

Miło jest wyjąć do obiadu, słoiczek...

pieczarki marynowane

Dodane przez: benka

Pieczarki marynowane

Pieczarki w delikatnej zalewie...

Papryka marynowana

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana

Każdego roku marynuję paprykę,...

Pomidorki marynowane

Dodane przez: Goszka

Pomidorki marynowane

Większość warzyw nadaje się do...

Opieńki marynowane

Dodane przez: bogusia82

Opieńki marynowane

W tym roku opieńki pojawiły się...

Papryka marynowana

Dodane przez: liliwkuchni

Marynowana papryka

Kolejnym z przetworów który się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE