Marynowane cebulki

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Takie cebulki możemy użyć do sałatek lub dekoracji potraw.Aromatyczne i pyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • Zalewa:
    2 szklanki wody
    pół szklanki octu 10%
    3 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    pół łyżeczki ziaren gorczycy
    2-3 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego

    Dodatkowo:
    około pół kilo małych cebulek
    koper
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane cebulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy przekładamy do garnka,zagotowujemy i studzimy.
  • 2. Cebulki obieramy i dokładnie myjemy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorąca wodą i gotujemy około 2-3 minuty,następnie odcedzamy.
  • 3. Cebulki przekładamy do słoików.Zalewamy przestudzoną zalewą,wkładamy koper,zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.
  • 4. Studzimy i przenosimy do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować