Cebulki marynowane

  • wyświetlono: 1149 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię cebulkę zamarynowaną z ogórkami lub grzybkami i zawsze mi jej mało, więc postanowiłam zamarynować same cebulki.

karinzgr
  • 25min

Składniki

po pół kg małej cebulki białej i czerwonej
listek laurowy
ziele angielskie
gorczyca
pieprz ziarnisty

ZALEWA
4 szkl. wody
2 szkl. octu
4 łyżki oliwy
2 szkl. cukru
3 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Cebulki marynowane

  • 1. Cebulki obieramy i wkładamy do słoików. Wrzucamy przyprawy wg uznania.
    Zalewę gotujemy i zalewamy cebulki. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiPrzetworyzalewycebulki_biala_i_czerwona

Komentarze

Podobne przepisy

Pomidorki marynowane

Dodane przez: Goszka

Pomidorki marynowane

Większość warzyw nadaje się do...

pieczarki marynowane

Dodane przez: benka

Pieczarki marynowane

Pieczarki w delikatnej zalewie...

Papryka marynowana

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana

Każdego roku marynuję paprykę,...

Papryka marynowana

Dodane przez: liliwkuchni

Marynowana papryka

Kolejnym z przetworów który się...

Opieńki marynowane

Dodane przez: bogusia82

Opieńki marynowane

W tym roku opieńki pojawiły się...

Gruszki marynowane

Dodane przez: bogusia82

Gruszki marynowane

W moim ogrodzie było dużo gruszek,jak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE