Marchewka na gęsto

4.32 (163 ocen)

Często u nas robimy marchewka na gęsto zwłaszcza zimą i zwłaszcza do kotletów mielonych, jakoś z nimi ona najlepiej nam smakuje :)

Składniki:


  • Składniki na 2-3 porcje:
    4-5 dość sporych marchewek
    1/2 szkl wody
    1 czubata łyżka mąki tortowej
    2 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.32 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Marchewka na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę kroimy w kostkę i przekładamy do graczka z gotującą się wodą, solimy i dodajemy od razu dwie duże łyżki masła. Gotujemy pod lekkim przykryciem aż do miękkości około 20 - 30 min.
    Następnie w odrobinie wody rozmieszamy jedną łyżkę mąki, wlewamy do gotującej się marchewki i od zagotowania gotujemy jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować