Marchewka młoda na maśle

4 (11 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Młoda marchewka duszona na maśle cudownie komponuje się jako dodatek do drugiego dania, smak jej jest niepowtarzalny, delikatnie słodki i jednocześnie sycący i lekki, mogą ją jeść wszyscy, zarówno maluszki jak i seniorzy, polecam :)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg młodej marchewki
    80 g masła
    1/3 szklanki wody
    szczypta soli, pieprzu i cukru
    płaska łyżka mąki
    łyżka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4 (11 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marchewka młoda na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę oczyszczoną pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać masło, po chwili przyprawy.
    Jak marchewka będzie w miarę miękka zagęścić mąką i posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować