Malinowy 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczamy w 200ml wrzątku, studzimy.
2.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25X36cm, wykładamy warstwę herbatników. 700ml mleka zagotowujemy, dodajemy margarynę, cukier i mieszamy do rozpuszczenia, w 100ml rozpuszczamy budynie, wlewamy na gotujące mleko. Mieszamy i wylewamy na herbatniki. Układamy w 6 rzędach maliny, lekko je wciskamy i przykrywamy drugą warstwą herbatników.
3.Masę kajmakową podgrzewamy w garnku z wodą ok. 10 minut i rozsmarowujemy na herbatnikach i przykrywamy warstwą herbatników.
4.Do 400ml mleka wsypujemy śnieżki i ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i wykładamy na herbatniki. Ścieramy czekoladę na tarce o dużych oczkach dekorujemy malinami. Chłodzimy.
Komentarze