Malinowo-kokosowa jaglanka z owocami

4.5 (143 ocen)

Zdrowe, smaczne i słodkie śniadanie :) Bezglutenowa jaglanka bez cukru o smaku malinowo-kokosowym podana ze świeżymi owocami, polecam!

Składniki:

  • na 2 porcje:

    120 g kaszy jaglanej
    200 g gęstego mleczka kokosowego
    garść malin
    łyżka jagód goji
    łyżka płatków kokosa

    truskawki
    porzeczki
    borówki
    banan
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Malinowo-kokosowa jaglanka z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem.

    Następnie zalewamy podwójną ilością wody, na wierzch wsypujemy płatki kokosa i zagotowujemy.

    Zmniejszamy ogień, przykrywamy i czekamy 15 minut aż woda się wchłonie.

    Maliny miksujemy z mleczkiem kokosowym.

    Wraz z jagodami goji dodajemy do kaszy, mieszamy, zdejmujemy z ognia i przykryte odstawiamy na 5 minut.

    Podajemy ze świeżymi owocami.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować