Ciasto śmietankowe z malinami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić z solą, dodać cukier, żółtka. Do ubitych żółtek wsypywać mąkę z proszkiem delikatnie mieszając, na końcu dodać olej. Wylać na blachę wyłożoną pergaminem o wymiarach 21x 33 cm .Piec w temperaturze 160 stopni ok. 35 minut. Ostudzony biszkopt nasączyć wodą z cukrem i alkoholem.
Masa śmietankowa:
Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serki oraz ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wody. Masę wylać szybko na biszkopt, poukładać maliny lekko dociskając. Zostawić do zastygnięcia. Potem zalać tężejącą galaretką.
Porady
Maliny można zastąpić innymi owocami, np. brzoskwinie, banany, winogrona, truskawki.
Komentarze