Ciasto malinowa chmurka na zimno

4.5 (182 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo lekkie i puszyste ciasto. Polecam

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Tortownica 26cm
    Składniki:
    1 kg sera z wiaderka
    1 szklanka mleko zagęszczonego, niesłodzonego np. firmy Gostyń
    2 galaretki malinowe
    5 łyżek cukru pudru
    ½ szklanki malin
    Kokos i starta czekolada do dekoracji
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto malinowa chmurka na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, schłodzić. Mleko ubić na sztywno, dodać cukier puder, tężejące galaretki, maliny i ser. Masę dokładnie zmiksować. Przełożyć na biszkopty, ozdobić. Włożyć do lodówki na minimum 3 – 4 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować