Malibu - likier kokosowy

4.5 (152 ocen)

Kokosowy,delikatny likier rewelacyjny na Święta czy Sylwestra.Zawsze robi furorę wśród gości.

Składniki:

  • 1 szklanka spirytusu
    20dag kokosu
    1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
    pół puszki mleka skondensowanego niesłodzonego
    1 1/2 szklanki mleka 3,2%
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Napoje Likiery Malibu

Malibu - likier kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 0 dag kokosu wsypujemy do słoika i zalewamy spirytusem,szczelnie zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 4 dni (u mnie wiórki moczyły się 6 dni),codziennie wstrząsamy słoikiem.Gdy minie odpowiedni czas odcedzamy kokos na sitku,dokładnie gniotąc łyżką.Mleko 3,2% zagotowujemy z 10 dag kokosu i gorące odcedzamy(powinna zostać szklanka mleka),studzimy.
    Spirytus miksujemy z puszką mleka słodzonego,połową mleka niesłodzonego i z przestudzonym mlekiem.Zlewamy do butelki i wkładamy do lodówki by się przegryzło.

Porady

Po zrobieniu Malibu zostaje nam sporo kokosu...nie wyrzucamy go,gdyż możemy wykorzystać do ciasta

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Likier Likier kokosowy Alkohol

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować