Likier kokosowy a'la Malibu

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 166 godz. 40 min

Likier dla wielbicieli Malibu. Kremowa i delikatna biała rozkosz :).

  • 166 godz. 40 min

Składniki:

  • około 250 gramów wiórek kokosowych
    puszka mleka kokosowego (400 ml)
    puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
    puszka mleka skondensowanego słodzonego
    około 500 ml wódki
    3 łyżeczki esencji waniliowej (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Alkohole Likiery

Likier kokosowy a'la malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego naczynia z pokrywką (najlepszy słoik) wsyp wiórki, zalej je wódką i esencją waniliową.
  • 2. Odstaw słoik na jeden tydzień - codziennie nim wstrząsając (robiłam dwa razy dziennie).
  • 3. Po 7 dniach przecedź mieszankę przez sito* i dodaj do płynu oba skondensowane mleka oraz mleko kokosowe.
  • 4. Przelej likier do butelek i przechowuj w lodówce.

Porady

* wiórki możesz wykorzystać do deserów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Likier Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować