Ciasto marchewkowe (mała porcja)

4.44 (176 ocen)

  • 60 min

Bardzo szybkie ciasto

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 szklanki startej marchwi (startej na tarce na grubych oczkach)
    - 2 szklanki mąki
    - 1,5 szklanki cukru
    - 1 szklanka oleju
    - 4 jajka
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.44 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowe (mała porcja) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej z cukrem miksować na jednolitą piane, następnie dodając stopniowo do tego po 1 jajku. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą i na koniec dodać marchew, wymieszać.
    Całą masę wylać do blaszki.
    Piec 45 min, 180C.

Porady

Można dodać również orzechy oraz rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować