Makrelka kanapkowa

5 (155 ocen)

  • 20 min

Smaczna do pieczywa.

  • 20 min

Składniki:

  • makrela 1 sztuka
    jaja 3 sztuki
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    żółty ser 15 dag
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    majonez 3 łyżki
    ogórki konserwowe 2 sztuki
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Przystawki

Makrelka kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać z ości, rozdrobnić widelcem. Ugotowane jajka i żółty ser ścieramy na tartce. Ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Wszystkie składniki dodajemy do makreli. Mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Aby pasta była ostrzejsza można dodać musztardę. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować