PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI

4.5 (172 ocen)

  • 20 min

lekka pasta kanapkowa z wędzonej makreli na śniadanie albo kolację

  • 20 min

Składniki:

  • 1,2 makrele wędzone
    3 jajka
    1 cebula
    2 łyżeczka koncentratu
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Pasta kanapkowa z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrele obieramy ze skóry i usuwamy wszystkie ości. Przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem (można też przemielić w maszynce do mielenia). Jajka gotujemy na twardo i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i także kroimy w kostkę. Jajka i cebulę dodajemy do makreli. Dajemy koncentrat, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy dokładnie do połączenia składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować