Makaron ze szpinakiem

5 (175 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lato nadchodzi, upały nadchodzą nie chcemy spędzać godzin przy kuchenkach gdy za oknem piękna pogoda. Stawiam na szybki a jednocześnie zdrowy obiad.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 garść makaronu pełnoziarnistego np. penne
    200 dag świeżego lub mrożonego szpinaku
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    1/4 opakowania sera typu feta
    kilka orzechów ziemnych
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak i odparowujemy. Gdy na patelni nie będzie już wody dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek łączymy wszystko za pomocą jogurtu na sam koniec doprawiając sola i pieprzem. Dodajemy do szpinaku makaron mieszamy alby obkleić nasz makaron sosem. Wykładamy na talerz, posypujemy pokruszonymi orzechami i pokrojoną w kostkę fetę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować