Makaron z warzywami i schabem

4.48 (207 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste ekspresowe danie z makaronem i mrożonymi warzywami, któremu włoskiego charakteru nadają suszone pomidory i zioła prowansalskie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g schabu bez kości
    250 g makaronu wstążki
    450 g mrożonych warzyw na patelnię włoskich
    6 połówek suszonych pomidorów
    2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    mielona słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.48 (207 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami i schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w kosteczkę, posypać solą, pieprzem. Suszone pomidory pokroić i podsmażyć na oliwie razem z mięsem.Kiedy mięso będzie podsmażone na złoto, zalać je szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. w między czasie ugotować al'dente makaron w posolonej wodzie. Do miękkiego mięsa dodać mrożone warzywa i przyprawy, dusić aż warzywa będą miękkie. Dodać ugotowany gorący makaron i wszystko razem wymieszać. Podawać gorące. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować