Makaron z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dania z cukinią często goszczą na moim stole.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg makaronu rurki lub świderki
    1 marchewka
    1/2 cukini
    1/2 papryki czerwonej
    3 ząbki czosnku
    garść szpinaku
    olej do smażenia
    sól.pieprz

    sos
    1 łyżka masła
    1 czubata łyżka mąki
    1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Makaron z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj, odcedź. Szpinak ugotuj. Marchewkę oczyść i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, wydrąż nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię opłucz , wydrąż nasiona i pokrój w kostkę. Na patelnię wlej olej i podsmaż marchewkę. Następnie dorzuć paprykę i cukinię. Całość podsmaż kilka minut. Na samym końcu smażenia dodaj posiekany czosnek . Dopraw solą i pieprzem. Warzywa przesyp do miski.
    Na patelnię wrzuć masło, wsyp czubatą łyżkę mąki, dokładnie rozprowadź na wolnym ogniu , stopniowo dolewaj mleko. Do sosu wrzuć warzywa, szpinak i makaron , wymieszaj i dopraw przyprawami.
    Gotową potrawę wyłóż na talerz i podawaj na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować