Makaron z serami i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Doskonałe bezmięsne danie

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    1. 25 dag makaronu typu małe kolanka ( u mnie makaron kolanka z falbankami)
    2. 10 dag sra mozzarelli,
    3. 5 dag parmezanu,
    4. 5 łyżek serka mascarpone,
    5. 3 jajka,
    Składniki dodatkowe:
    25 dag pieczarek
    Składniki robocze:
    2 łyżki masła do wysmarowania formy żaroodpornej
    2 łyżki śmietany 18 %,
    1 mała cebula,
    sól, pieprz,
    plasterek pomidora do dekoracji,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron z serami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaro z serami i pieczarkami 1. 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić. 2. Cebulę obrać, umyć, posiekać. 3. Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach.4. Mozzarellę pokroić w kostkę.5. Pieczarki umyć, pokroić, krótko obgotować i odcedzić. Makaron , cebulę, mozzarellę i przestudzone grzyby połączyć, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. 6. Ser mascarpone wymieszać z jajkami i startym parmezanem,. dodać sól i pieprz do smaku.
    7. Naczynie żaroodporne posmarować masłem , włożyć masą makaronową. 8. Polać sosem serowo - jajecznym. 9. Piec około 35 - 40 minut w temp.180 st. bez przykrycia. Udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki Sery Jajka Makaron kolanka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować