Makaron z serami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić. 2. Cebulę obrać, umyć, posiekać. 3. Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach.4. Mozzarellę pokroić w kostkę.5. Pieczarki umyć, pokroić, krótko obgotować i odcedzić. Makaron , cebulę, mozzarellę i przestudzone grzyby połączyć, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. 6. Ser mascarpone wymieszać z jajkami i startym parmezanem,. dodać sól i pieprz do smaku.
7. Naczynie żaroodporne posmarować masłem , włożyć masą makaronową. 8. Polać sosem serowo - jajecznym. 9. Piec około 35 - 40 minut w temp.180 st. bez przykrycia. Udekorować.
Komentarze