Makaron z pieczarkami i Camembertem

4.49 (154 ocen)

  • 40 min

Pozorne lecz bardzo smaczne i syte danie. Na pewno posmakuje nie tylko fanom serów pleśniowych. Warto spróbować! :)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 pierś z kurczaka (jeśli danie ma być bezmięsne można pominąć)
    1 cebula, posiekana w kostkę
    500 g pieczarek, umytych, obranych i pokrojonych w plasterki
    200 g śmietany 18%
    250 g sera pleśniowego camembert
    2 łyżki mąki pszennej
    40 g masła
    sól i pieprz
    przyprawa uniwersalna np. vegeta
    1 op. makaronu (np. tagliatelle, rurki, świderki)
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron z pieczarkami i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy cebulę i dusimy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i dusimy. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy pokrojony ser, mieszając do momentu aż się rozpuści. Sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Gotowy sos podajemy z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Makaron Pieczarki Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować