Makaron z mascarpone

0 (0 ocen)

Serek mascarpone zazwyczaj używamy do kremów i słodkich wypieków. Warto pamiętać o nim również przy obiedzie, zwłaszcza makaronach, bo np. sosy z jego udziałem są bardzo smaczne.

Składniki:


  • 500g mięsa mielonego
    300g makaronu penne
    200g żółtego sera
    2 cebule
    200g serka mascarpone
    1/2 pęczka pietruszki
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mascarpone, pokrojoną natkę pietruszki, starkowany ser, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Łączymy wszystko z ugotowanym makaronem, mieszamy dokładnie do połączenia składników. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, i serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować