Makaron z malinami

4.48 (162 ocen)

  • 30 min

Danie powstaje błyskawicznie. Idealnie pasuje na letnie dni. Możemy go przygotować z ulubionymi owocami (borówki, truskawki, kiwi, banan itp.).Aby zwiększyć jego wartość odżywczą można użyć razowego makaronu!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 3 -4porcje:
    • 400 gram makaronu o dowolnym kształcie,
    • 1 mały jogurt naturalny (gęsty),
    • 3 łyżki gęstej śmietany (kwaśnej),
    • 1-1,5 szklanki malin,
    • 4-5 listki mięty do polewy,
    • Kilka listków mięty do dekoracji,
    • Cukier puder do smaku (1-2 łyżki)
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Makaron z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ugotowany makaron 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i porcjujemy na talerze.
    Między czasie przygotowujemy malinową polewę.


  • Ubita śmietanka 2. Śmietanę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier, drobno posiekane listki mięty, jogurt oraz ¾ szklanki malin. Miksujemy całość.
    Gotową polewę malinowo-miętową wykładamy na makaron. Całość dekorujemy świeżymi malinami oraz listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować