Makaron z indykiem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Szybkie i smaczne danie obiadowe indyk z dynią, pomidorami i makaronem, smaczny lekki obiadek, idealny do zabrania do pracy jako lunch.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g fileta z indyka
    1 mała dynia (około 1,5 kg)
    3-4 pomidory
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    Sól pieprz do smaku
    Przyprawa do indyka do smaku
    Szczypta imbiru
    Zioła prowansalskie do smaku
    Olej
    Po 1 łyżce mąki i śmietany do zagęszczania
    200 g dowolnego makaronu
    Pęczek pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe

Makaron z indykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z indyka opłukaj , osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę, cebulę i czosnek obierz pokrój w paski.
    Na patelni rozgrzej olej dodaj fileta , cebulę czosnek i podsmaż aż wszystko się zarumieni , następnie dodaj pokrojone w kostkę dynię i pomidory dopraw do smaku solą pieprzem i przyprawami podlej szklanką wody i duś do miękkości mięsa w razie potrzeby podłej wodą.
  • 2. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki, na koniec zagęść mąka i śmietaną.
    Podawaj na ciepło z ulubionym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować