Szybkie i smaczne danie obiadowe indyk z dynią, pomidorami i makaronem, smaczny lekki obiadek, idealny do zabrania do pracy jako lunch.
20 min
Dla 4 osób
Składniki:
500 g fileta z indyka
1 mała dynia (około 1,5 kg)
3-4 pomidory
2 cebule
3 ząbki czosnku
Sól pieprz do smaku
Przyprawa do indyka do smaku
Szczypta imbiru
Zioła prowansalskie do smaku
Olej
Po 1 łyżce mąki i śmietany do zagęszczania
200 g dowolnego makaronu
Pęczek pietruszki
Makaron z indykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z indyka opłukaj , osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę, cebulę i czosnek obierz pokrój w paski.
Na patelni rozgrzej olej dodaj fileta , cebulę czosnek i podsmaż aż wszystko się zarumieni , następnie dodaj pokrojone w kostkę dynię i pomidory dopraw do smaku solą pieprzem i przyprawami podlej szklanką wody i duś do miękkości mięsa w razie potrzeby podłej wodą.
2.Dodaj pokrojoną natkę pietruszki, na koniec zagęść mąka i śmietaną.
Podawaj na ciepło z ulubionym makaronem.
Komentarze