Makaron z cukinią i fetą

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszny lekki letni obiadek. Makaron z cukinią, fetą z dodatkiem pesto, pomidorków i pietruszką. Pyszny posiłek gotowy w pół godziny.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200 g makaronu kokardki
    2 średnie cukinie
    1 cebula czerwona
    Opakowanie sera feta
    Garść pomidorków koktajlowych
    Pęczek natki pietruszki
    Łyżka pesto
    Sól pieprz do smaku
    Ćwierć szklanki mleka
    Czosnek granulowany do smaku
    Olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z cukinią i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzej na patelni, dodaj pokrojoną cebulę i cukinie w kostkę. Podsmaż dodaj sól ,pieprz i czosnek do smaku. Gdy cukinia będzie miękka dodaj mleko, ser feta, pesto oraz ugotowany makaron w razie potrzeby całość podlej wodą z makaronu. Na koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki i pietruszke. Całość wymieszaj, wierzch udekoruj bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować