Makaron w Sosie Beszamelowym

0 (0 ocen)

  • 35 min

Szybki i pyszny makaron dla zapracowanych.......

  • 35 min

Składniki:

  • 400 g makaronu kolorowego kolanka
    2 nieduże cukinie zielone
    2 małe czerwone papryki
    1 średni por
    150 g wędzonego łososia
    10 dkg sera żółtego /parmezan, lub grana padano/
    sól
    pieprz biały
    olej rzepakowy do smażenia


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron w sosie beszamelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente,paprykę i cukinię pokroić w kostkę,por pokroić w pół księżyce.Wrzucić wszystko na rozgrzany olej i smażyć 10 minut ,aż warzywa będą miękkie. Łososia pokroić w paski.Przygotować sos beszamelowy:4 łyżki masła,4 łyżki mąki,4 szklanki mleka,sol,pieprz biały,gałka muszkatołowa.Masło rozpuścić w rondelku dodać mąkę,mieszać aż składniki się połączą ,gdy utworzy się jednolita masa dodać powoli mleko cały czas mieszając.Pod wpływem temperatury sos będzie gęstniał i nabierał aksamitnej konsystencji , doprawić solą białym pieprzem i gałką muszkatołową lekko zagotować. Makaron, paprykę, cukinię ,por i łososia razem połączyć dodać sos beszamelowy i lekko wymieszać , całość dania posypać serem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować