Makaron ryżowy ze szpinakiem

4.48 (152 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -200 g makaronu ryżowego wstążki
    -1 opakowanie mrożonego szpinaku
    -2 ząbki czosnku
    -1 łyżka masła
    -parmezan
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ryżowy ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy 5 minut i odcedzamy. Zamrożony szpinak wkładamy do rondla i podgrzewamy aż się zagotuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy łyżkę masła i rozgniecione ząbki czosnku. Podsmażamy 3 minuty. Dorzucamy makaron i mieszamy. Wkładamy porcjami na talerze i posypujemy startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować