Majonez z ryby

0 (0 ocen)

  • 60 min

stary przepis z czasów PRL-u

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag ryby o białym mięsie (np. dorsz)
    2 cebule
    kawałek selera
    korzeń pietruszki
    żółtko z ugotowanego jajka
    3/4 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Majonez z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę ugotować w niewielkiej ilości wody z cebulą, pietruszką i selerem, osolić. Ostudzić w wywarze, oczyścić ze skóry i ości. Żółtko rozetrzeć wkrapiając olej, ukręcić majonez. przyprawić. Seler i pietruszkę drobno pokroić. Odłożyć połowę majonezu, do reszty wsypać rozdrobnioną rybę i warzywa, przyprawić. Z masy uformować kule, ułożyć na talerzyku, oblać resztą majonezu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować