Łosoś z piekarnika

4.5 (152 ocen)

  • 35 min

Łosoś jak pewnie wiecie to bardzo pyszna ryba , dzisiaj proponuję pieczoną w piekarniku z dodatkiem koperku.

  • 35 min

Składniki:

  • ŁOSOŚ
    KOPEREK
    PRZYPRAWA DO RYB
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia myjemy i odsączamy z wody na ręczniczku papierowym.
    2

    Blaszkę lub naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową.
    3

    Kawałki ryby nacieramy przyprawą i posypujemy koperkiem.
    4

    Wierzch polewamy odrobinką oliwy .
    5

    Przykrywamy blaszkę folią.
    6

    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni na około 30

    minut.

    Tak upieczoną rybkę podajemy z ziemniaczkami lub z pieczywem jak kto lubi.

    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować