Rozgrzewająca zupa meksykańska

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Na chłodne jesienne i zimowe dni.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2,5 litra wody
    2 kostki rosołowe
    3 marchewki
    2 pietruszki drobno pokrojone
    2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
    4 ziemniaki pokrojone w kostkę
    1 por (przekrojony wzdłuż i pokrojony)
    1/2 kg mięsa mielonego
    2 serki topione (płaskie)
    200 ml śmietany 18%
    1/2 opakowania przyprawy meksykańskiej
    sól, pieprz, vegeta

Rozgrzewająca zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zagotować wodę, dodać kostki rosołowe, marchewkę i pietruszkę. Gotować.
    2. Mięso mielone podsmażyć z przyprawami na łyżce oleju, a następnie wrzucić do garnka.
    3. Paprykę podsmażyć na patelni (po mielonym mięsie) i dodać do garnka.
    4. Po chwili gotowania dodać ziemniaki i por. Gotować do miękkości.
    5. Serki topione zmiksować ze śmietaną i wlać do gotującej się zupy. Zagotować.
    6. Dodać przyprawę meksykańską.
    7. Doprawić do smaku solą i vegetą.

Komentarze

Podobne przepisy