Ryba po grecku słodko – kwaśna

4.48 (192 ocen)

  • 60 min

Ryba jest doskonała zarówno na zimno jak i na ciepło. Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    -1 kg filetów z miruny
    -1-2 jajka
    -olej do smażenia
    -mąka do panierowania
    -vegeta
    -pieprz

    Farsz:
    -1 kg marchewki mrożonej
    -3-4 średnie cebule
    -4-5 plastrów ananasa z puszki
    -koncentrat pomidorowy (3-4 łyżki)
    -sos chili
    -ketchup
    -cukier
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po grecku słodko – kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rybę oprószyć vegetą, obtoczyć w jajku i mące, a następnie usmażyć na złoty kolor z dwóch stron.
    2. Cebulę pokroić w półtalarki, lekko podsmażyć na oleju, dodać mrożoną marchewkę, pokrojonego w kostkę ananasa i dusić do miękkości.
    3. Doprawić koncentratem pomidorowym, ketchupem (do smaku), solą, pieprzem i cukrem.
    4. Dokładnie wymieszać i gorący farsz wyłożyć na rybę (farsz powinien mieć smak słodko-kwaśny i lekko pikantny).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować