Łosoś pieczony z makaronem i warzywami

4.5 (191 ocen)

Soczysta, pyszna ryba, w sam raz na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 2 filety z łososia ( po 200g)
    100g różyczek brokuła
    6-8 pomidorków koktajlowych
    200g makaronu tagliatelle
    3 łyżki oleju
    zioła prowansalskie
    sok z cytryny
    sól, pieprz





Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony z makaronem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rybę obierz ze skóry 1. Rybę umyj, osusz, obierz ze skóry. Posyp solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki. Następnie włóż do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i zapiekaj 30 minut w 180 st.
  • warzywa podduś na patelni 2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć różyczki brokułów i przekrojone na pół pomidorki. Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zamieszaj, dodaj odrobinę wody i podduś do miękkości warzyw.
  • gotowe danie 3. Makaron ugotuj al dente, odcedź i dodaj do warzyw, wymieszaj. Zawartość patelni wyłóż na talerz, a na wierzchu ułóż łososia. Udekoruj plasterkiem cytryny i pietruszką.




Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Łosoś Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować