Łopatka z szynkowara

4.5 (148 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Niezwykle delikatna pachnąca rozmarynem wędlinka, wspaniale nadająca się do codziennych kanapek.

  • 4 godz. 20 min

Składniki:

  • 600 g łopatki wieprzowej
    1 łyżeczka soli peklowej
    2 łyżeczki suszonego rozmarynu
    1 łyżka oleju
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 duże łyżki ketchupu
    1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łopatka z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ketchup wymieszać z przyprawami i olejem. Łopatkę umyć osuszyć i natrzeć marynatą. Zawinąć w woreczek do szynkowara i odłożyć do lodówki na 2 godziny.
  • 2. Wyjąć mięso z lodówki umieścić wraz z workiem w szynkowarze. Zamknąć szynkowar. Parzyć 2 godziny w 80-85 stopniach. Odstawić do ostygniecia. Kiedy ostygnie wyjmujemy i za pomocą ręczników papierowych pozbywamy się nadmiaru marynaty. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować