Łopatka w sosie grzybowym

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:

  • •200 g łopatki
    •1 łyżka sosu sojowego
    •1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    •Sól i pieprz
    •Odrobina oleju
    •Sos grzybowy:
    •30 g grzybów suszonych
    •100 g margaryny
    •1 cebula
    •1 łyżka mąki
    •1 łyżka lubczyku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę umyć ,osuszyć i pokroić w kostkę. Zamarynować dodając sos sojowy , czosnek niedźwiedzi ,sól ,pieprz i odrobinę oleju. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia mięsa.
    Grzyby namoczyć przez noc ,zagotować i wyjąć. Ostudzone pokroić w paski. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki ,rozprowadzić z wywarem z grzybów. Dodać pokrojone grzyby ,sól ,pieprz ,lubczyk ,śmietanę. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować