Łochowicka jesień

4.5 (147 ocen)

  • 6 godz.

Cały sekret niezapomnianej surówki na zimę dzięki czubrycy. Pomysł mój - polecam

  • 6 godz.

Składniki:

  • 5kg białej kapusty, 1kg marchwi, 1kg cebuli, 1kg czerwonej papryki,3 pęczki zielonej pietruszki, Zalewa:1 szklanka octu,2 szklanki oleju, 2 szklanki cukru, sól , czerwona czubryca .
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Łochowicka jesień - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kapustę poszatkować, marchew w bardzo cienkie paski, paprykę także w cienkie paski, drobno posiekać zieloną pietruszkę. Całość przełożyć do dużego garnka, posolić ( do smaku ), dodać czubrycę , która da niezapomniany smak , sekret całego przedsięwzięcia. Odstawić na 4 godziny. Słoiki wyparzyć. Następnie napełniamy słoiki dość ciasno, uzupełnić płynem powstałym z zalewy i warzyw.

Porady

Zamiast czerwonej czubrycy można użyć zielonej czubrycy - można samemu ją zrobić. Pamiętać aby nie przesolić , więc z umiarem solimy - zawsze można dosolić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

ciasto złota jesień

To może cię zainteresować