Klopsiki po Łochowsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne , delikatne danie

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    2 jajka
    4 łyżki kaszka manna
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    2 łyżeczki majeranku
    2 ogórki kiszone
    1 i 1/2 łyżeczki cebuli prażonej
    1 kostka grzybowa
    sól i pieprz do smaku

Klopsiki po łochowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całość łączymy w odpowiednim naczyniu. formujemy małe kulki i podsmażamy na patelni, podlewamy wodą, dodajemy kostkę grzybową. 20 minut gotujemy na małym ogniu, zaciągamy mąką rozcieńczoną mlekiem 2 %. zagotowujemy. podajemy np. do ziemniaków. pychota

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy