Dynia na słodko-kwaśno

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Samo zdrowie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 kg dni jadalnej
    8 szklanek wody
    1 szklanka octu 10%
    2 szklanki cukru
    1 łyżeczka mielonych goździków
    1 łyżeczka mielonego cynamonu

Dynia na słodko-kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię rozbieramy, pestki do suszenia, miąższ kroimy na dowolną kostkę, wkładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę z 8 szklanek wody, 1 szklanki octu, dodajemy mielony cynamon i goździki. Doprowadzamy do wrzenia. Gorącą zalewą uzupełniamy słoiki.i odwracamy.Nie pasteryzujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy