Tarta z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski włożyć mąkę, cukier puder, żółtka, śmietanę, zimną margarynę i wszystko razem zagnieć. Ciastem wyłożyć na grubość 1 cm wysmarowaną margaryną i posypaną mąką formę do tarty o średnicy 25 cm. Formę z ciastem włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć, nakłuć ciasto widelcem, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 20 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie i odłożyć do wystudzenia.
Krem;Z mleka,cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń, zdjąć z ognia przykryć folią spożywczą i odłożyć do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości, dodawać porcjami zimny budyń i cały czas energicznie ucierać. Krem wyłożyć na zimne ciasto, boki udekorować za pomocą szprycy i ułożyć w dowolny sposób owoce .
Komentarze