Tarta z owocami lata

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Latem uwielbiam ciasta z owocami, zapraszam na owocową i kolorową tartę.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO,
    150 g margaryna,
    100 g cukier puder,
    250 g mąka pszenna,
    2 szt żółtka,
    1 łyżka śmietana kwaśna,
    KREM BUDYNIOWY
    250 g margaryna,
    200 g cukier puder,
    1 szt budyń śmietankowy,
    1 szkl mleko,
    2 łyżeczki cukier waniliowy,
    po około pół szklanki różnych owoców - czarna i czerwona porzeczka,
    borówki, maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włożyć mąkę, cukier puder, żółtka, śmietanę, zimną margarynę i wszystko razem zagnieć. Ciastem wyłożyć na grubość 1 cm wysmarowaną margaryną i posypaną mąką formę do tarty o średnicy 25 cm. Formę z ciastem włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć, nakłuć ciasto widelcem, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 20 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie i odłożyć do wystudzenia.
    Krem;Z mleka,cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń, zdjąć z ognia przykryć folią spożywczą i odłożyć do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości, dodawać porcjami zimny budyń i cały czas energicznie ucierać. Krem wyłożyć na zimne ciasto, boki udekorować za pomocą szprycy i ułożyć w dowolny sposób owoce .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować