Lemoniada z czerwonej porzeczki

4.5 (140 ocen)

idealna do napicia, smak mojego dzieciństwa

Składniki:

  • 1 kilogram czerwonych porzeczek
    1 limonka
    3 litry wody
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Lemoniada

Lemoniada z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki opłukać a następnie obrać. Obrane przełożyć do garnka. Limonkę umyć, pokroić w plasterki i dać do porzeczek. Owoce zalać wodą. Wsypać cukier do smaku i gotować 20 minut na średnim ogniu. Ostudzić i powstałą lemoniadę przecedzić przez gazę lub gęste sitko. Schłodzić. Lemoniadę z czerwonej porzeczki podawać mocno schłodzoną lub z kostkami lodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować