Lekka rolada truskawkowa

4.5 (178 ocen)

  • 20 min

Pyszna, niskokaloryczna, lekka rolada. Można do niej dodać dowolne owoce.

  • 20 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 3 jajka
    - 1 szklanka cukru
    - niepełna szklanka mąki
    - 1/3 szkl. wody
    - łyżeczka proszku do pieczenia

    Nadzienie:
    - ok. 400g serka waniliowego (musi być dosyć gęsty)
    - 2 opakowania cukru waniliowego
    - 2 łyżki cukru pudru
    - truskawki (lub inne owoce)
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Biszkopty

Lekka rolada truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielam od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier. Dodać resztę składników(żółtka,mąkę,wodę,proszek).
  • 2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę
  • 3. Piec w 200 stopniach ok 13 minut.
  • 4. Gorący biszkopt przekładamy na ściereczkę,odrywamy papier i rolujemy. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 5. Mieszamy serek waniliowy z cukrem waniliowym,cukrem pudrem. Wystudzony biszkopt delikatnie rozwijamy i smarujemy serkiem, następnie układamy truskawki. Zawijamy całość. Gotową roladę zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować