Lekka kalafiorowa

4.98 (198 ocen)

Delikatna, letnie zupa :)

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    1/2 kalafiora
    2 młode marchewki
    3-4 młodych ziemniaków
    1 pietruszka
    nać pietruszki i selera
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Lekka kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko zalać wodą i zagotować. Posolić. Dodać pokrojoną w talarki marchewkę, pietruszkę i związane w pęczek nacie. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wsypać do zupy, kiedy mięso będzie już prawie miękkie. Udko wyjąć, a do zupy dodać podzielonego na różyczki kalafiora. Mięso z udka obrać i dodać do zupy. Wsypać koperek. Kiedy kalafior zmięknie, doprawić i wyłączyć gaz. Zaciągnąć jogurtem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować