Leczo z mięsem mielonym

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Pyszna i lekka zupa z mięsem mielonym i warzywami. Zamiast kiełbasy dodałam mięso mielone zupa wyszła bardzo smaczna. Polecam wypróbować ten przepis.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    2 średnie cukinię
    3 pomidory
    2 papryki
    2 cebule
    0,5l karton przecieru pomidorowego
    natką pietruszki
    Sól pieprz do smaku
    2 łyżki oleju
    Bazylia, oregano, tymianek
    Przyprawa do mięsa
    Puszka pomidorów w kawałkach
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Leczo z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzej w garnku dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż dodaj mięso mielone chwilę podsmaż. Cukinie obierz usuń pestki, pokrój w kostkę, pomidory sparz wrzątkiem obierz ze skóry również pokrój w kostkę, paprykę też. Warzywa dodaj do mięsa wlej przecier i pomidory z puszki . Całość dopraw przyprawami według własnego uznania i gotuj około 30 minut. W razie potrzeby podłej wodą. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki. Podawaj z ulubionym pieczywem np. bagietką czosnkową. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować