Leczo z cukinią i pieczarkami

4.5 (162 ocen)

Cały garnek zniknął w kilka chwil, gdyż zarówno ja, jak i mój narzeczony przepadamy za węgierskim przysmakiem. Polecam!

Składniki:

  • - 5 różnokolorowych papryk (u mnie 3 czerwone i 2 zielone)

    - 2 średnie młode cukinie

    - kilka pieczarek

    - 1 duża cebule

    - 1 kiełbasa

    - 3 parówki

    - 1 puszka pomidorów

    - sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i parówki kroję w plasterki. Na oleju w garnku szklę cebule. Dodaję pieczarki, chwilę razem smażę. Dorzucam paprykę i cukinię.
    Po kilku minutach dolewam pomidory z puszki i duszę wszystko do miękkości.
    Na osobnej patelni podsmażam kiełbasę i parówki. Dodaję do warzyw, gotuję jeszcze razem chwilę. Doprawiam do smaku dość mocno solą, pieprzem, ziołami i papryką. Podaję z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować