Łazanki z kapustą i pieczarkami

4.5 (158 ocen)

Doskonałe na bezmięsny obiad

Składniki:

  • 25 dag makaronu łazanki
    1 kg pieczarek
    2 cebule
    4 łyżki oleju
    sól, pieprz
    1/2 główki małej białej kapusty
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    2 ząbki czosnku
    łyżeczka vegety
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki wraz z cebulą podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki dusimy do całkowitego odparowania wody. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.
  • 2. Makaron mieszamy z kapustą i pieczarkami, doprawiamy solą, pieprzem, vegetą, ziołami prowansalskimi, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem podsmażamy jeszcze około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować