Łazanki z kapustą i kiełbasą

5 (171 ocen)

Tradycyjnie łazanki przyrządza się z kapustą i grzybami, przynajmniej ja znam taką wersję. Zrobienie wersji męskiej zmusiło mnie do dodania mięsa.

Składniki:

  • 400g kiełbasy
    1/2 główki białej kapusty
    300g kiszonej kapusty
    garść suszonych grzybów
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z kapustą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Kapustę słodką drobno szatkujemy. Kapustę kiszoną płuczemy 2-3 razy, kroimy na mniejsze kawałki. Kapusty gotujemy przez około 40 minut w osobnych garnkach. Wraz ze słodką kapustą gotujemy namoczone uprzednio we wrzątku suszone grzyby. Odcedzamy.
  • 3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę i kiełbasę. Dodajemy obie kapusty, pokrojone drobno grzyby, wszystko razem podsmażamy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec mieszamy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować